Ernst Dekker

‘Ik word wie ik ben door te zijn wie ik wil worden’ is het motto van Ernst (1966) sinds zijn sabbatical in 2008. Tot op de dag van vandaag speelt het een leidende rol in zijn werk als consultant, coach en facilitator. Zijn (corporate) carrière leerde Ernst dat de ontwikkeling en groei van mensen sterk worden beïnvloed door het (on)vermogen om in zichzelf en zijn/haar succes te geloven. Hij is gedreven om anderen te ondersteunen tijdens hun reis van groei en ontwikkeling en in het vervullen van hun persoonlijke en commerciële potentieel.

Ernst is op zijn best daar waar resultaat en ontwikkeling elkaar kruisen. Zijn analytisch denkvermogen, theoretische kennis en zakelijk inzicht in combinatie met zijn empathische vaardigheden, sensitiviteit en gevoel voor humor maken van Ernst een stevige gesprekspartner. Hij voelt zich snel thuis in veranderende organisaties en zijn stijl kenmerkt zich door no-nonsense en met de handen uit de mouwen.

Ervaring

  • Lid van de raad van bestuur bij Manpower Nederland (personeels- en recruitmentdiensten), verantwoordelijk voor Manpower Professional
  • Senior Director bij Verizon, (telecommunicatie en uitbesteding), verantwoordelijk voor het segment Multi National Clients in zeven Europese landen.
  • Vrijwilliger bij Giving Back, een organisatie die multiculturele studenten aanmoedigt hun competenties te onderzoeken en ontwikkelen.

Alexander van Velzen

“Het kan altijd ietsje beter” zegt Alexander regelmatig tegen zichzelf. Want als hij zijn hart aan iets heeft verpand, gaat hij voor het hoogst haalbare. Het goud.

Dat bleek al in zijn jeugd toen hij tot topniveau opklom in hockey.
Het kwam ook naar voren toen hij in de eerste jaren van zijn loopbaan tot het uiterste ging als ondernemer in private equity en telecommunicatie – en daarvan leerde wat het betekent om al zijn bezit te verliezen.
En het geldt ook sinds hij, gelouterd door die ervaring, op zijn 37e de overstap maakte naar een loopbaan als coach en raadgever. Een grote stap voor hem, omdat dit beroep in zijn omgeving niet gebruikelijk was. Hij opende er de weg mee om zijn grote belangstelling voor mensen en psychologie een plek te geven. In dit werk kwam hij thuis.
Zijn studie rechten verbleekte bij de opleidingen die hij in de jaren daarna volgde, zoals Gestalt Psychoanalyse, Transactionele analyse, NLP, Familieopstellingen, Organisatieopstellingen en Double Healix MovieLearning. Van meester in de rechten tot leerling van het leven, zo zou je het pad van Alex met gevoel voor drama kunnen omschrijven.

Alex is inmiddels twaalf jaar actief als executive teamcoach en coach persoonlijke ontwikkeling, Het bloed kruipt ook naar bekend terrein: hij werkt het liefst op het hoogste niveau, zowel individueel als met managementteams. Was hij eerst vooral op het bedrijfsleven gericht, steeds vaker zien we hem ook aan het werk met NGO’s of in de publieke sector. Zijn leergierige en belangstellende houding, in combinatie met een groot hart en een sterke intuïtie, maakt Alex tot een ideale sparring partner. Een professionele vriend met wie je snel contact maakt, die zich inleeft en naar je luistert. Die je het vertrouwen zal geven om kwetsbare thema’s bespreekbaar te maken.

Alexander stelt zich afwisselend resultaatgericht, vrijdenkend, analytisch en pragmatisch op. Hij leert je onder ogen te zien wie je bent, waar het om gaat en wat er beter kan. Zijn humor houdt het licht en behapbaar. Om dan weer te raken aan grote levensvragen, zoals ‘Wat ligt er nog op je te wachten in je leven?’ ‘Wie ben je ten diepste?’ Vragen die gesteld zullen moeten worden als je je hoogste doelen wilt bereiken.
En nog steeds geldt: het kan altijd weer ietsje beter. Minder gulzig en gretig. Rustiger, onafhankelijker. Meer gericht op de essentie – die Alex steeds meer thuis vindt, bij zijn vrouw, zijn twee prachtige dochters, en bij zichzelf. Alexander blijft op weg naar het goud, maar dan anders. Tot zijn verbazing heeft hij daarvoor steeds minder nodig.